Kedvezményezett neve: LBT. Kft. és Leopoly Kft. konzorciuma

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00066

Támogatás összege: 395 437 510 Ft, ebből a Leopoly Kft-re eső támogatás: 161 427 030 Ft.

Projekt címe:

Személyre szabott egyedi cipők gyártási folyamatának innovációja valós idejű 3D tervezési megoldások alkalmazásával.

Projekt célja:

A konzorciumban és két helyszínen megvalósuló projekt keretében új, innovatív technológiai eljárás kifejlesztése történik, mellyel forradalmasítható az ortopéd, prevenciós célú és kényelmi egyedi cipőkészítés folyamata, ezáltal a végső felhasználók számára a lábbelik valós idejű 3D digitális személyre szabása válik lehetővé. A projektben új, nemzetközi szinten, a gyakorlatban is használható technológia létrehozása történik.
A Leopoly Kft. évek óta a 3D technológiák piacán működik. Az általuk megalkotott 3D, VR és AR modellező szoftver, valamint a hozzá kapcsolódó szolgáltatás egy felhasználóbarát 3D tartalomfejlesztő eszköz lehetővé teszi a felhasználók számára a tárgyak, objektumok könnyű 3D tervezését, testreszabását, bemutatását és létrehozását, 3D nyomtatásra való előkészítését, vagy VR környezetben való felhasználását is.
Az ortopéd és egyéb egészségügyi kiegészítők modern gyártási folyamataiban a 3D szkennelési eljárás kiemelkedő hozzáadott értékkel bír a személyre szabhatóság vonatkozásában. A digitalizált (3D szkennelt) végtagok többféle módon is felhasználhatók és számos formatervezési lépés automatizálható vagy egyszerűsíthető a segítségükkel.

Projekt megvalósítása:

A projekt megvalósítási ideje 36 hónap, a fejlesztés várhatóan 2025. március 21.